Sessió del 17 de Gener de 2012

REFLEXIÓ SOBRE LA PART DE L'EDUARD

Durant les diferents sessions que hem fet amb l'Eduard hem estat treballant diferents aspectes de les TIC relacionats amb la nostra carrera.

Durant aquestes tres sessions, hem portat a terme un treball molt acurat sobre els entorns virtuals i mitjans per a l’ensenyament aprenentatge. Hem après a treballar a través del Jclic i les seves aplicacions; també hem pogut veure com es crear un Moodle i hem creat un. I per últim hem realitzat un Bloc, en el qual hem explicat el que anàvem treballant durant totes les sessions  de l’assignatura, i hem après a gestionar-lo d’una manera efectiva.
Vam començar amb la presentació del Jclic, posteriorment el moodle, i en tercer lloc el bloc, amb un gran ventall de possibilitats d’interacció digital. Hem vist altres programes que existeixen per treballar els entorn virtuals i mitjans per a l’enseyament aprenentatge, per crear activitats infantils a través de les quals es poden treballar diferents objectius curriculars a través de les TIC. D'aquesta manera s'introdueix als infants al món de la tecnologia que al cap i a la fi serà el que més utilitzaran en el seu futur. Hem pogut comprovar que hi ha diferents tipus d'activitats, de manera que els nens poden treballar diferents tipus d'habilitats visuals, manuals i cognitives.
Com a futures docents és essencial que sapiguem adaptar els entorns virtuals d'aprenentatge a la nostra manera de treballar. Això significa que no podem obviar la seva existència ni mantenir-les al marge de la nostra feina del dia a dia, ja que no deixa de ser l'actualitat i és bàsic que des de ben petits, els infants puguin aprendre a utilitzar les eines amb què es trobaran en el seu dia a dia. Malgrat tot també és essencial que puguem prendre consciència de com utilitzar-les, ja que igual que avancen els recursos han de progressar els mètodes d'ensenyament: no serveix de res tenir noves eines i s'apliquen de la mateixa manera que es fa amb els recursos actuals, ja que d'aquesta manera cauríem en un error que no ens permetria anar més enllà en l'aprenentatge dels més petits.
Així doncs, ara, que ja hem après recursos cooperatius i d'activitats com el JClic, la pissarra digital, el moodle, el Bloc, els àlbums de fotos de Picassa, el Google docs, el movie maker o altres eines que ens podran ser molt útils, serà important que, abans de tot, pensem en com fer-ho per aplicar-les i evolucionar cap a un sistema educatiu actualitzat, eficaç i que permeti l'aprenentatge significatiu adaptat a cada context.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada