Sessió del 20 d'Octubre de 2011

Avui, últim dia per la pausa amb el professor Joan- Anton Sànchez.Ara ens veurem amb l'Eduard i més endavant ja ens tornarem a retrobar. Fins després doncs. Ara bé, abans de canviar de professor, m'agradaria parlar sobre alguns aspectes que avui hem discutit i posat en comú a classe.
La posada en comú de les lectures pertinents a cada grup ha fet possible la reflexió sobre alguns temes que m'agradaria esmentar. Alguns d'aquest són els següents:
En primer lloc, parlar de l'investigació que s'ha fet arran de les polítiques educatives promogudes per part de les institucions per constatar l'arribada o no de l'aplicació d'aquestes als centres educatius, i dir que és nul·la, és a dir, no arriba, ja sigui per falta de recursos, falta d'interès per part del centre educatiu o per la falta de formació del professorat en aquest àmbit.
Un altre d'ells és l'aplicació de les tecnologies digitals a l'aula i l'ús que en fem sobre aquestes. Utilitzar aquests recursos ens és d'utilitat si realment existeix un canvi de metodologia, sinò és un malgastament inútil. I per altre banda, també cal parlar i reflexionar sobre l'explotació dels recursos de què disposem. Emprem els recursos al màxim de les seves possibilitats? Per exemple, cal dir que no és més important disposar de vint ordinadors, sinò utilitzar adequadament aquells de que disposem, ja siguin 5, 10 o 20.
La pregunta que m'agradaria plantejar per acabar la reflexió d'avui és la següent: " Realment no disposem de recursos o no els empleem de la forma més adient, malgrat poder-ne tenir més?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada